Digidii.com

Android virustorjunta- Paras virustorjunta Android puhelimeen

Android virustorjunta ja tietoturvasovelluksen hankkiminen on nykyään yhä useampien Android käyttäjien pohdinnassa, sillä tämän Googlen käyttöjärjestelmän suosion vuoksi sille on alettu kehitää viime vuosina yhä enemmän myös haittaohjelmia ja viruksia. Tämän vuoksi Android-käyttäjien kannattaa pohtia sitä, tulisiko hankkia virustorjunta Android puhelimeen. Android virustorjunta toimii virustorjuntaohjelmistojen avulla, ja sovellus ladataan puhelimeen samalla tavalla kuin mikä tahansa muukin sovellus Google Playn sovelluskaupasta.
Android tietoturva ja virustorjunta voi olla hyvä sijoitus silloin, jos tietoturvan hankkii esimerkiksi työpuhelimeen Riippumatta siitä, mitä sovelluksia käytät puhelimella tai tabletilla, on hyvä myös päivittää laitteen tietoturva tai virustorjunta kuntoon. Vaikka Android puhelimen virustorjunta ei siis olisi ensimmäisenä mielessä, on haittaohjelmiin ja viruksiin hyvä silti varustautua etukäteen. Tässä artikkelissa esittelemme TOP 3 android puhelimen virustorjuntaan tehdyistä sovelluksista. Jos sinua kiinnostaa ilmainen virustorjunta android puhelimeen, osan sovelluksista saa myös ladattua ilmaiseksi.

Virusturva Android puhelimelle

Valtaosa Androidin virustorjunta -sovelluksista tekee muutakin kuin vain tietoturvatarkastuksia skannauksien avulla, sillä sovellukset tavallisesti myös pyrkivät proaktiivisesti estämään käyttäjää siirtymään esimerkiksi epäilyttävälle sivustolle. Lisäksi Androidin virustorjuntaohjelmat pyrkivät ehkäisemään epäilyttävien linkkien klikkausta ja virustiedostojen lataamista jo etukäteen.

Paras virustorjunta Android puhelimeen – Perustiedot sovelluksista

1. Avast Mobile Security. Avastin oma virustorjunta -ohjelmisto mobiilikäyttöön. Ilmainen virustorjuntaohjelma.
2. Bitdefender. Bitdefenderin Antivirus Free on ilmainen virustorjunta puhelimeen.
3. AVG Antivirus. Tietoturvayhtiö AVG:n palkittu ja tunnettu

1. Avast Mobile Security – Tietoturva

Avast Mobile Security on maailmanlaajuisesti suositun Avast virustorjunta-ohjelmiston älypuhelinsovellus, joka on tarkoitettu Androidille. Koska kyseessä on valtava tietoturvayhtiö, myös tuotekehitykseen on panostettu paljon. Avast Mobile Securityn valikoimiin kuuluu muun muassa puhelujen estäminen, palomuuri ja erillinen toiminto, jonka avulla koko puhelimen käyttö voidaan estää varkaustilanteessa. Avast Mobile Security on ilmainen virustorjuntaohjelma Androidille, josta on myös maksullinen versio paremmilla ominaisuuksilla. Aikaisemmin sovellus ei ollut ilmainen, mutta nykyään maksut ovat korvattu mainoksilla. Maksullinen versio sisältää useita muitakin toiminnallisuuksia, kuten PIN-koodien asennuttamisen sovelluksille erikseen. Tämä ehkäisee haittaohjelmien pääsyä puhelimeen.

 

2. Bitdefender Antivirus Free – ilmainen virustorjunta android puhelimeen

Bitdefender Antivirus Free on Bitdefenderin oma ilmainen virustorjuntaohjelma android puhelimeen. Bitdefender on Avastin ohella yksi maailman johtavista tietoturvayhtiöistä, ja sen ilmainen virustorjunta eri juurikaan kuormita puhelinta. Sovelluksen latauksen jälkeen sen käyttäminen on myös todella helppoa. Bitdefenderin Antivirus Free ei jää käyttöjärjestelmän taustalle pyörimään, joka tekee ohjelmiston käytöstä todella kevyen. Toisaalta tämän vuoksi puhelimen käyttäjän tulee asettaa manuaalisesti puhelimen virusskannaus. Uudet asennetut sovellukset skannautuvat Bitdefenderin Antivirus Freen läpi automaattisesti. Bitdefenderin Ilmainen Androidin virustorjunta sisältää joitain tunnetuimpia ominaisuuksia. Jos tarvitset puhelimeen lisäturvaa, Bitdefender Mobile Security on Bitdefenderin maksullinen virustorjunta.

3. AVG AntiVirus – Paras Android virustorjunta?

AVG:n oma virustorjuntaohjelma on suosittu android-käyttäjien keskuudessa, ja siinä on monia hyviä ominaisuuksia. Sovellus tukee muun muassa vahvaa yksityisyyden suojaa ja puhelinvarkauksien jälkeistä puhelimen käyttöä. Itse tietoturva sovelluksen lisäksi saat ohjelman mukana Androidille myös muun muassa langattomien verkkojen turvallisuusskannerin, sovelluslukitus-toiminnon, sekä erillisen omien tiedostojen turvaamista varten tehdyn sovelluksen.
Lisäksi AVG virustorjunta sisältää muitakin ominaisuuksia, joilla parannat helposti puhelimen käyttöä poistamalla ja puhdistamalla puhelimen turhista ja käyttämättömistä sovelluksista. Varkauksien estoja varten AVG Antivirus sisältää mahdollisuuden seurata puhelinta GPS:n avulla Google Mapsista, ja estää puhelimen käyttö etänä.
Varkaustilanteessa sovellus voi myös ottaa esimerkiksi selfieitä henkilöstä, joka pyrkii avaamaan puhelimen ilman oikeaa salasanaa, ja lähettää kuvat omaan sähköpostiisi. Puhelimen voi lisäksi lukita kokonaan etänä niin, että esimerkiksi SIM-kortin vaihto ei onnistu. Lisäksi android puhelimen voi myös tyhjentää etänä. Ohjelmiston mukana tulee myös erillinen VPN yhteys. Tämä tietoturvaohjelma on Googlen sovelluskaupan kärkituotteita.

Android puhelimen tietoturva

Android virustorjunta pitää sisällään tavallisen puhelinskannauksen lisäksi paljon muitakin toimintoja, kuten mahdollisuuden lukita puhelin, jos se päätyy vääriin käsiin. Jos oma android puhelin ei ole vielä varustettu virustorjunnalla, voi olla korkea aika pohtia sen hankkimista. Myös ilmainen virustorjunta saattaa riittää anrdoidille, joskin kaikki tärkeimmät tietoturva ominaisuudet ovat premium-sovelluksissa. Kuten myös tietokoneen virustorjunta, myös puhelimen tietoturva on tärkeää.
Oma androidin mobiililaite on yhtä haavoittuvainen kuin tietokone erilaisille haittaohjelmille. Vaikka sekä Applen iOS että Googlen Android ovat viime vuosina keskittyneet kehittämään käyttöjärjestelmien omaa tietoturvaa, voi olla myös hyvä ladata ilmainen tai maksullinen virustorjunta ohjelmisto omalle älypuhelimelle.

Android puhelimen virustarkistus – Tarvitseeko android virustorjuntaa?

Yksinkertaistettuna mikä tahansa laite, joka on yhteydessä nettiin ja muihin tietoverkkoihin, on haavoittuvainen haittaohjelmia ja tietokoneviruksia kohtaan. Maksullisten ja ilmaisten sovellusten lisäksi paras virustorjunta Android puhelimeen on ladata tarvittavat android virusturva -päivitykset, jotka tulevat ohjelmistopäivityksien mukana oman käyttöjärjestelmän kautta. Toinen tärkeä asia on varmuuskopioida omat tiedostot, kuten valokuvat ja videot, jos jostain syystä puhelin menee käyttökelvottomaksi.
Googlen Android käyttöjärjestelmä on käytössä miljoonissa tableteissa ja älypuhelimissa kaikkialla maailmassa. Vaikka Android on tietokoneiden Windows-käyttöjärjestelmään verrattuna vielä pieni tekijä myös haittaohjelmien osalta, käyttäjälle haitallisten ohjelmien määrä jatkaa kasvuaan myös Android-puhelimissa.

Leave a Comment

Scroll to Top