Digidii.com

Hyvät langattomat kuulokkeet urheiluun? Katso TOP 5 listaus

Huhhuh kun hikeä puskee! Vaikka urheilun aikainen hikoilu on tietysti elimistölle hyvästä, kaikki langattomat kuulokkeet eivät siitä valitettavasti tykkää. Urheilun merkitystä omalle hyvinvoinnille ei onneksi aliarvioida samalla tavalla kuin vielä muutama vuosikymmen sitten, joskin nykyään liikunnasta ja aktiivisesta elämästä on tehty huomattavasti mukavampaa myös paremmilla välineillä. Tiesitkö, että nykyään lenkkipolulle tai salille ei tarvitse lähteä puhelin kädessä ja kuulokkeiden johtosotku kaulan ympärillä, vaan langattomat bluetooth kuulokkeet urheiluun ja treeniin ajavat saman asian helpommin?

Langattomat urheilu kuulokekkeet ovat hyvä valinta treenini kuin treeniin, oli lajina sitten vaikkapa juoksu, jumppa tai pyöräily. Useimmissa urheilulajeissa, ja arjessa muutenkin, tulee fyysisesti heiluttua enemmän tai vähemmän. Jokainen liikunnan aikana musiikkia kuunteleva liikkuja on varmasti tuskastellut aikaisempina vuosina siitä, kun kuulokkeet eivät vain yksinkertaisesti pysy päässä. Lisäksi sankakuulokkeet ottavat kivasti kaiken hien ja lämmön vastaan, jolloin lopputuloksena korvien kosteusprosentti vaikuttaa kerrostalosaunan vastaavaa. Valitettavasti kuulokekuppien hikiongelmaan emme ole keksineet mekään vielä ratkaisua, mutta sen sijaan jos tykkäät käyttää nappikuulokkeita urheillessa ja liikkuessa, langattomat bluetooth nappikuulokkeet urheiluun ja treeniin voivat olla hyvä idea.

Lue myös: Käytetyt puhelimet – Kannattaako käytetty puhelin ostaa?

Hyvät kuulokkeet urheiluun ja treeniin TOP 5 – Näitä kuulokkeita suosittelemme

1. Jabra Elite Sport – Langattomat urheilukuulokkeet

Jabra Elite Sport bluetooth kuulokkeet ovat luultavasti kuulokemarkkinoiden parhaimpiin kuuluvat urheilukuulokkeet. Vaikka nämä kuulokkeet ovat hintansa puolesta investointi (hinta yli 200 €),  on niissä myös esimerkiksi 3 vuoden takuu hikoilun aiheuttamia kosteusvaurioita vastaan. Jabra Elite Sport kuulokkeita voi käyttää valmistajan mukaan 4.5 tuntia yhdellä latauksella musiikkia kuunnellen, ja latauskotelon kanssa kuulokkeet latautuvat pari kertaa täyteen lataukseen. Kuulokkeissa on HearTrough-ominaisuus, jolla ympäristön äänet saa kuuluviin vastamelutoiminnon ohessa. Lisäksi kuulokkeille on myönnetty IP67-luokitus, joten ne kestävät käytännössä mitä tahansa roiskeita, hikeä ja tai vaikkapa veteen putoamista (yhteen metriin asti).

2. Jabra Elite Active 75t – Kuulokkeet urheiluun

Jabran toiset langattomat in ear sporttikuulokkeet, jotka ovat IP-luokitukseltaan melkein yhtä hyvät kuin Elite Sport-kuulokkeet. Näillä kuulokkeilla on IP-luokitus IP57. Näissä kuulokkeissa on musiikkia kuunnellen valmistajan mukaan 7.5 tunnin akunkesto yhdellä latauksella, ja latauskotelolla yhteensä 28 tuntia. Kyseiset kuulokkeet ovat hieman edullisemmat kuin Jabra Elite Sport-malli, mutta ominaisuuksiltaan huippuhyvät treeniin.

3. Bose Soundsport Free – Bosen langattomat in ear kuulokkeet urheiluun

Bosen Soundsport Wireless kuulokkeet ovat viiden tunnin kuunteluajalla varustetut sporttikuulokkeet, jotka sopivat erityisen hyvin sisäliikuntaan ja kuntosaleille. Näissä kuulokkeissa 5 tunnin akunkesto ja vastamelutoiminto, ja niiden IP-luokitus on IPX4. Toimivat hyvin salilla, mutta esimerkiksi juoksutreenin kannalta eivät nettiarvioiden mukaan ole erityisen hyvin tuulenpitävät kuulokkeet.

4. JBL Reflect Flow nappikuulokkeet urheiluun

JBL:n Reflect Flow kuulokkeet ovat hyvät, ei-ihan-niin-kalliit langattomat kuulokkeet treeniin. Näissä kuulokkeissa on IP-luokitus IPX7, joten ne ovat hyvin suojatut vedeltä, mutta eivät pölyltä. Tämä näkyy toki myös hinnassa. Lisäksi kuulokkeissa on valmistajan mukaan 10 tunnin akunkesto yhdellä latauksella, ja 20 tuntia lisäaikaa latauskotelon kanssa. Kuulokkeet on varustettu aktiivisella vastamelutoiminnolla, ja lisäksi Ambient Aware-toiminnolla ympäristön äänet saa kuulumaan vastamelun läpi.

5.Beats By Dre: Powerbeats Pro

Beatsien sporttikuulokemalli on saanut suitsutusta erityisesti muotoilunsa puolesta, joskin näiden kuulokkeiden kuulokekotelo on suhteellisen isokokoine muihin bluetooth kuulokkeisiin verrattuna. 9 tunnin kuunteluaika yhdellä latauskerralla. Myös nämä kuulokkeet ovat varustettu IPX4-suojauksella. Samaan hintaan saa paremmalla IP-luokituksella varustettuja kuulokkeita, mutta aktiivikäyttöön ja tavalliseen hikijumppaan kyseiset kuulokkeet sopivat mainiosti, ja luultavasti istuvat korvaan kuin korvaan. Ja hei, onhan ne beatsit.

Hyvät langattomat kuulokkeet kuntosalille ovat sellaiset, jotka kestävät käyttöä ja on suojattu vähintään IPX1 luokituksella hien ja roiskeiden vuoksi.

Hyvät langattomat kuulokkeet salille

Kuntosaliharjoittelu on viime vuosien aikana tullut todella suosituksi, ja aina ei tietenkään jaksa muiden salinkäyttäjien höpinöitä kuunnella. Silloin kun tavoitteena on tehdä tehokas treeni hyvällä keskittymisellä, langattomat kuulokkeet salille auttavat. Toisin kuin esimerkiksi kestävyyslajeissa, kuten juoksussa ja pyöräilyssä, langattomat kuulokkeet kuntosalille eivät sisällä ihan samanlaisia vaatimuksia. Ensinnäkin salitreenin aikana normitreenajalla hikoilu on juoksulenkkiin verrattuna pientä. Kuulokkeilta ei siis vaadita täydellistä roiskeen-, ja kosteudensuojausta. Toiseksi äänilähde voi hyvin olla vaikkapa taskussa tai treenikassissa, ja kymmenen metrin kantama Bluetooth-yhteydessä riittää hyvin. Kolmanneksi treenikuulokkeet salille hyvin voivat olla perinteiset on ear kuulokkeet, joissa ei ole minkäänlaisia sankoja. Nämäkin pysyvät sarjojen aikana hyvin päässä, vaikka päivän pääliikkeenä olisi omassa treenissä burpee, tempaus ja työntö. Hyvät kuulokkeet salille voivat siis olla alemmasta hintaluokasta, kuin parhaat juoksuun tai pyöräilyyn sopivat kuulokkeet.

Langattomat kuulokkeet juoksuun

Juoksijoilla on täysin omat vaatimuksensa sille, minkälaiset ovat hyvät langattomat kuulokkeet juoksuun. Juoksu on yksi niitä liikuntalajeja, joissa olisi kiva kun mitään ei tarvitsisi kuljettaa mukana. Kuitenkin monet haluavat kuunnella musiikia etenkin pitkillä matkoilla, joten langattomat kuulokkeet lenkille ovat useimmille hyvä valinta. Juoksussa hiki virtaa, jonka lisäksi yli tunnin lenkeillä kyse on myös siitä, kuinka kauan langattomien kuulokkeiden akku kestää. Jos olet aktiivijuoksija, kannattaa panostaa ehdottomasti hyviin langattomiin kuulokkeisiin, joissa on tarpeeksi hyvä kosteudensietokyky.

Toinen asia mikä kannattaa ottaa huomioon valittaessa parhaat langattomat kuulokkeet juoksuun, on niiden muotoilu. Halvat langattomat kuulokkeet eivät välttämättä pysy korvakäytävässä etenkään kaikilla korvatyypeillä. Tämän vuoksi voi olla hyvä hankkia sellaiset treenikuulokkeet, jotka on varustettu on ear-korvanlehtikiinnityksellä. Tällaisissa wireless kuulokkeissa kuuloke saadaan kääntämällä kierrettyä joko korvanlehden sisäpuoleen tai ulkopuoleen kiinni niin, että se ei juoksulenkin aikana heilu.

Lisäksi juoksulenkin aikana tärkeää on myös, missä äänilähde sijaitsee. Useimmat juoksivat valitsevat äänilähteeksi älypuhelimen, jossa on Spotify. Spotify tukee Bluetooth-yhteyttä niin, että langattomat juoksu kuulokkeet antavat käyttäjälleen mahdollisuuden myös vaihtaa esimerkiksi musiikkikappaletta lenkin aikana suoraan kuulokkeista. Puhelimelle hyvä hankinta lenkin ajaksi on juoksuvyö, jotta sinun ei tarvitse kuljettaa puhelinta kädessä, eikä se toisaalta heilu myöskään taskussa. Kannattaa kuitenkin testata, miten omat langattomat urheilukuulokkeet toimivat juoksuvyön kanssa. Selkäpuolelta tuleva signaali voi jollain kuulokkeilla pätkiä jonkin verran.

Jos olet aktiiviliikkuja ja harrastat urheilua säännöllisesti, katso myös vertailu: Aktiivisuusranneke, älykello vai urheilukello?

Minkälaiset langattomat kuulokkeet sopivat urheiluun?

Langattomat kuulokkeet sopivat lähes kaikkiin urheilulajeihin. Kannattaa valita omat uudet kuulokkeet oman lajin perusteella: Kestävyyslajeissa on tärkeää, että langattomat kuulokkeet kestävät hyvin kosteutta, ja että niissä on suhteellisen hyvä akunkesto. Samat langattomat kuulokkeet toimivat hyvin esimerkiksi pyöräilyyn ja juoksuun. Sen sijaan lajeissa, joissa ollaan paikoillaan tai edetään rauhallisesti, ei tarvita langattomilta kuulokkeilta samanlaista kestävyyttä.

Langattomat nappikuulokkeet soipvat myös lenkille ja aktiiviselle juoksijalle. On ear kuulokkeet tulevat kätevästi korvanlehden ympräri, mahdollistaen treenin aikaisen pään heilumisen. Langattomat kuulokkeet urheiluun – Ota nämä asiat huomioon

Kun vertailet sitä, mitkä veden-, ja pölynkestävät kuulokkeet ostat treeniin, kannattaa ottaa muutama asia huomioon. Tärkeimpiä tekijöitä ovat luonnollisesti langattomien nappikuulokkeiden hinta ja ulkoasu – Harva sitä haluaisi treenatessakaan pitää överirumia kuulokkeita. Onneksi uusimmat langattomat nappikuulokkeet treeniin on muotoiltu hyvin huomaamattomiksi, ja parhaimmillaan näyttävät hieman isokokoisilta korvatulpilta. Mutta mitä muuta kannattaa ottaa huomioon?

 1. Urheilu-, tai liikuntalaji
  Oma urheilulaji ja aktiivisuustaso vaikuttavat huomattavasti siihen, minkälaiset langattomat bluetooth kuulokkeet urheiluun kannattaa ostaa. Mitä pidempiä aikoja treenaat kerralla, ja mitä kovemmalla intensiteetillä harjoitellaan, sitä enemmän vaaditaan myös kuulokkeilta. Aktiiviliikkujan kannattaa olla valmis sijoittamaan uusiin urheilukuulokkeisiin vähintään 100 euroa.
 2. Vastamelukuulokkeet treeniin vai ei?
  Vastamelukuulokkeissa on omat plussat ja miinukset, ja esimerkiksi kuntosalille vastamelukuulokkeet voivat olla hyvä hankinta. Jos itse ei kiinnosta kuunnella kanssatreenaajien juttuja, vastamelukuulokkeet urheiluun toimivat hyvin eristämään oma keskittyminen ympäristön äänistä. Ulkona urheillessa vastamelukuulokkeet ovat hyvä valinta vain silloin, jos niissä on erillinen Ambient-toiminto, joka huomioi ympäristön äänet. Tällaiset urheiluun sopivat vastamelukuulokkeet nappaavat mikrofoneilla ympäristön melun niin, että vaaratilanteilta vältyttäisiin.
 3. Akunkesto – Kuinka monta tuntia yhdellä latauksella?
  Monille treenaajille ja liikuntaa rakastaville riittää, kun täysin langattomat treenikuulokkeet kestävät muutaman tunnin yhdellä akun latauksella. Halvimmat langattomat urheilukuulokkeet kestävät noin 2-3 tuntia yhdellä akkulatauksella, kun taas parhaimmat kuulokkeet kestävät jopa 6-8 tuntia yhdellä latauksella. Jos omat treenisi ovat helposti yli tunnin mittaisia, kannattaa ehkä panostaa kuulokkeisiin, jotka kestävät yli pari tuntia yhdellä latauksella.
 4. Kuulokkeiden omat puhelinsovellukset
  Useimmat hifi-. ja puhelinmerkkien omat langattomat kuulokkeet saa yhdistettyä puhelinsovelluksen kautta puhelimeen halutessaan. Tällöin pääsee esimerkiksi muuttamaan muun muassa musiikin EQ-asetuksia eli äänentasoa, ja joissain kuulokemalleissa tekemään myös omia pikavalintoja tiettyjä toimintoja varten. Jos esimerkiksi haluat, että tietyllä naputusyhdistelmällä musiikki keskeytyy, voit tehdä tällaisia kuulokkeiden omissa puhelinsovelluksissa (mm. Bose, Sony).
 5. Pölynkestävyys (pölysuojatut kuulokkeet)
  Pölyn-, ja liansuojaus näkyy yleensä valmistajan sivuilla tai kuulokkeen tuotetiedoissa esimerkiksi verkkokaupoissa. Pöly-, ja liansuojaa kuvaava merkintä on IP-koodissa oleva ensimmäinen kirjain, esimerkiksi muotoa IP1X.
 6. Vedenkestävyys vai roiskesuojatut kuulokkeet urheiluun?
  Valtaosa uusista kuulokemalleista kestää kosteutta ainakin jonkin verran. Kuulokkeiden kosteussuojaus ilmoitetaan IP-luokituksella muodossa IPX1, jossa IPX1 on pienin kosteudensuojaus ja IPX9 on suurin kosteudensuoja. Sen sijaan jos kuulokkeella on roiskesuojaa ilmoittavan numeron sijalla merkintä X, tarkoittaa se että kuulokkeilla ei ole roiskesuojaa lainkaan.

Lue myös: Andriod antivirus puhelimeen?

Langattomat kuulokkeet urheilu: Vedenkestävät ja pölynkestävät kuulokkeet

Kuulokkeiden ja muidenkin sähkölaitteiden kosteuden-, ja pölynkestävyys ilmoitetaan IP-luokituksella, joka on helposti nähtävillä etenkin niissä tuotteissa, jotka ovat hyvin kosteuden-, tai pölynkestäviä. Jos olet ostamassa hyvät langattomat kuulokkeet urheiluun, ota huomioon hinnan lisäksi myös kuulokkeiden IP-luokitus. Edulliset langattomat kuulokkeet urheiluun eivät välttämättä sisällä pölyn-, tai kosteudensuojaa lainkaan, jolloin IP-luokituksessa niillä voi olla merkintä IPXX.

Kuulokkeiden vedenkestävyydestä ja kosteussuojauksesta yleisesti

Tarkoittaako vedenkestävyys ja kosteudensuoja samaa asiaa? Ei ihan. Roiskesuojatut kuulokkeet ovat hyvät peruskuulokkeet, jotka eivät ime hikeä herkkiin virtapiireihin. Myöskään sadevesi ei haittaa. Sen sijaan vedenkestävyys on luokitus, jolla valmistaja ilmoittaa kuinka monta metriä vettä kuulokkeet (tai muu elektroniikka) kestävät ihan konkreettisesti veden alla. Tällaiset kuulokkeet siis mitä luultavimmin toimivat hyvin myös uidessa. Jos et ole aktiiviuimari, vedenkestävyysluokituksella varmistat silti, että kyseiset kuulokkeet eivät ainakaan ensimmäisenä hajoa kosteudesta.

Pienin kosteudensuoja kuulokkeissa on IPX1, jolloin kuulokkeet ovat suojatut esimerkiksi pieniä roiskeita ja hikeä vastaan. IPX1-IPX3 luokan kosteussuojaus on yleensä hyvin riittävä kelle tahansa aktiiviurheilijalle, pois lukien vesilajien harrastajat.

Kuulokkeiden pölyn-, ja liansuojauksesta yleisesti

Pölynkestävyys on vedenkestävyyden lisäksi erillinen asteikko, jolla voidaan ilmoittaa kuinka tiiviit kuulokkeet ovat pölyhiukkasten kannalta. IP-luokituksessa IP6X kuulokkeet ovat täysin pöly-, ja likasuojatut, kun taas esimerkiksi IP1X tarkoittaa suojaa yli 50 mm pölyhiukkasille (50 mm on siis 5 cm).

Langaton kuuloke: Miten toimii?

Miten langattomat kuulokkeet toimivat? Langattomat kuulokkeet toimivat tavallisesti Bluetooth-yhteyden avulla, joten niitä varten tulee käyttäjällä olla myös Bluetooth-yhteyttä tukeva äänilähde. Tällaisia äänilähteitä ovat älypuhelimet, tabletit, kannettavat tietokoneet ja myös monet nykyiset hifisoittimet. Kun Bluetooth kytketään päälle soittimeen, voidaan muodostaa suljettu laitepari vastaanottimen (esim. langattomat bluetooth urheilukuulokkeet) kanssa. Bluetooth-yhteydellä voidaan tavallisesti myös hallinnoida äänilähteen tiettyjä toimintoja, kuten siirtyä musiikkikappaleesta toiseen tai vaihtaa musiikin äänenvoimakkuutta. Toinen vaihtoehto, jota tukevat jotkin uudet langattomat urheilukuulokkeet, on NFC-yhteyden käyttö. Samaa teknologiaa käytetään muun muassa kauppojen maksupäätteiden lähimaksuissa.

Scroll to Top