Digidii.com

Paras bluetooth kaiutin 2020? Katso parhaat mallit eri valmistajilta

Mikä on paras bluetooth kaiutin 2020? Langattomat bluetooth kaiuttimet ovat lisääntyneet parissa vuodessa lähes jokaisen musiikinkuuntelijan vakiovarusteeseen. Langattomat bluetooth kaiuttimet ovat lisänneet suosiotaan niiden helppokäyttöisyyden takia. Kun kaikilla on nykyään taskussa älypuhelin, ei musiikin kuuntelua tarvitse jättää vain puhelimen kaiuttimen varaan. Sen kuin bluetooth kaiutin laitepariksi omalle älypuhelimelle, ja taustamusiikki kuuluu sekä kotona, juhlissa, rannalla, että vaikkapa kesämökillä.

Langattomia bluetooth kaiuttimia on monenlaisia ja niitä on nykyään saatavilla useilta eri merkeiltä. Langattomat bt kaiuttimet ovat vuosi vuodelta varustettu paremmalla äänen laadulla, jonka lisäksi nykyään panostetaan myös esimerkiksi kaiuttimen roiskeen-, ja pölynkestävyyteen. Kuluttajana on helppo tarkistaa halutun kaiutinmallin pölyn-, ja kosteudensuojaus IP-luokituksen avulla. Katso tästä lisätietoa aiheesta kaiuttimen IP luokitus.

Nykyään langaton kaiutin löytyy useimmista kodeista, joissa on edes hieman panostettu musiikin kuunteluun. Vaikka langattomalla yhteydellä ei ole vielä saatu tehtyä johdollisten kaiuttimien tasoista äänenlaatua ja audioelämystä, useimmille meistä riittää langaton ja helppokäyttöinen langaton bluetooth kaiutin, joka kulkee mukana mihin vain.

Kannettava bluetooth kaiutin

Mitkä ovat parhaat bluetooth kaiuttimet 2020? Katso listaus hyvä kannettava bluetooth kaiutin listaus Digidii.com:sta!  Bluetooth yhteydellä varustetut kaiuttimet ovat nykyään kannettavien ja langattomien kaiuttimien valtavirtaa, joskin Bluetooth ei teknologiana ole ainoa langaton tekniikka äänen lähettämiseen ja vastaanottamiseen. Muita vaihtoehtoja ovat esimerkiksi wifi-yhteys ja NFC-tekniikka, mutta kaikki äänilähteet (älypuhelimet, kannettavat tietokoneet) eivät välttämättä tue kyseisiä tekniikoita äänitiedostojen lähettämisessä. Bluetooth toimii kahden eri yhteyspisteen välillä, eli siihen tarvitaan sekä äänilähde että ääntä toistava väline, joka voi olla joko hyvä bluetooth kaiutin tai vaikkapa langattomat urheilukuulokkeet.

Bluetooth on suosituin yhteystapa äänen lähettämiseen. Tämä johtuu luultavasti siitä, että kyseessä on hyvin helppokäyttöinen tekniikka. Bluetoothin kautta pystyy toistamaan myös erittäin korkealaatuista ääntä, jonka myötä myös paatuneimmat hifi-harrastajat on saatu bt kaiutin-käyttäjiksi. Etenkin äänenlaadun kannalta uudet bluetooth kaiuttimet ovat kehittyneet muutamassa vuodessa huomattavasti.

Bluetooth kaiuttimet toimivat yleensä yksittäisesti, eikä niitä pysty välttämättä parittamaan. Nykyään on kuitenkin tarjolla myös uusia bluetooth kaiuttimia, joita pystyy laiteparien sijaan liittämään yhteen useiden eri kannettavien kaiuttimien kanssa. Uusissa kotiteatterijärjestelmissä, jotka on varustettu bluetooth-kaiuttimilla, on yleensä erillinen kännykkäsovellus äänilähteen ja bluetooth-kaiuttimien hallintaan.

Parhaat Bluetooth kaiuttimet 2020: Bluetooth kaiuttimen käyttö

Bluetoothin käyttö on helppoa ja onnistuu myös senioriväeltä. Tähän tarvitaan vain muutama klikkaus omasta älypuhelimesta ja kaiuttimen valinta Bluetooth-laiteprofiileista oman älypuhelimen näytöltä.

Lue myös: Android virustorjunta: Katso vinkit!

Paras Bluetooth kaiutin: Testivoittaja bluetooth kaiutin

Kattavin suomalainen kannettava kaiutin testi järjestettiin Kuluttaja-lehden toimesta, jossa testattiin langattomia kaiuttimia. Vaikka testi on jo yli vuoden vanha, sisältää se paljon hyödyllistä informaatiota kaiuttimia haluavalle. Tästä linkistä pääset katsomaan koko bluetooth kaiutin testin.

Parhaat Bluetooth kaiuttimet 2020: Millaisia kannettavia kaiuttimia markkinoilla on tarjolla?

Langattoman yhteystyypin lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota siihen, minkälaisen kaiuttimen haluaa sekä ulkoasun että ominaisuuksien kannalta. Parhaat bluetooth kaiuttimet ovat helppo ratkaisu äänentoistoon, jos haussa on hyvä kannettava kaiutin, joka kestää käyttöä ja on liikuteltavissa. Tällaiset kannettavat kaiuttimet ovat kuitenkin akullisia, joten ne tarvitsevat latausta säännöllisin väliajoin.

Tsekkaa myös: Käytetyt puhelimet netistä – Ota nämä asiat huomioon

Bluetooth kaiuttimen akun kesto voi vaihdella parista tunnista useampaan tuntiin, merkistä ja mallista riippuen. Sen sijaan jos hankinnassa on kotikaiuttimet jotka ovat jatkuvasti kytkettynä, ei langaton äänentoisto välttämättä ole paras ratkaisu. Kotiteatterin aktiivikaiuttimet onkin hyvä hankkia johtojen kanssa, jos haluaa viimeisen päälle äänenlaadun omaan kotiin. Voit hankkia myös passiivikaiuttimet, jotka kytketään suoraan viritinvahvistimeen. Näin et tarvitse erillistä sähkövirtaa kaiuttimiin.

Kannattaa ottaa huomioon myös kaiuttimen koko ja hintaluokka: Pieni ja edullinen bluetooth kaiutin ei toista samalla tavalla eri taajuuksia tai tarjoa yhtä kokonaisvaltaisen muhkeaa soundia kuin isot aktiivikaiuttimet. Toisaalta isot aktiivikaiuttimet eivät yleensä ole liikuteltavia.

Kannettava ja hyvä bluetooth kaiutin on paras valinta silloin, kun äänentoiston ei tarvitse olla ihan paras mahdollinen. Tällainen tilanne voi tulla monilla eteen esimerkiksi silloin, jos kotiin on hankittu hyvät langattomat kuulokkeet, mutta taustamusiikkia olisi kiva saada silloin, kun on vieraita kylässä.

Bluetooth kauttimen asennus tietokoneeseen – Onko tietokoneessa Bluetooth?

Nykyään markkinoilla on tarjolla myös kaiutinpareja, jotka saa suoraan yhdistettyä bluetooth yhteyden kautta omaan kannettavaan tietokoneeseen. Useimmat kannettavat tietokoneet sisältävät Bluetooth-vastaanottimen wifi-yhteyden vastaanottimen lisäksi, joten musiikkia saa soitettua langattomasti kannettavasta tietokoneesta bluetooth kaiuttimiin tai kannettaviin bluetooth kuulokkeisiin. Bluetooth kaiuttimet tarjoavat tietokoneeseen stereoäänen sen sijaan, että joutuisit kuuntelemaan musiikkia tietokoneesta kuulokkeilla tai vain yhdellä kaiuttimella.

Hyvä langaton kaiutin voi toimia joko verkkovirralla tai akulla. Marshall kaiutin toimii verkkovirralla. Paras bluetooth kaiutin – Katso parhaat bluetooth kaiuttimet eri valmistajilta

Nykyään bluetooth kaiuttimia valmistavat useat eri kaiutinvalmistajat. Sekä vanhat audiomaailman pelurit että uudet tulokkaat ovat alkaneet tuoda markkinoilla entistä enemmän kannettavia bluetooth kaiuttimia, joista valita. Tähän listaukseen nostimme tunnetuimpien bluetooth-kaiuttimia valmistavien yritysten parhaat bluetooth kaiuttimet 2020 hinnan ja laadun perusteella.

Tsekkaa myös listaus: Paras puhelin 2020

JBL Charge 4 : Kannettava JBL bluetooth kaiutin

JBL bluetooth kaiutin, joka ei merkin puolesta enää esittelyjä kaipaa. JBL on tullut kaiutin-, ja kuulokemarkkinoille ryminällä, iskien hyvään markkinarakoon. Lähes kaikki tämän valmistajan edulliset bluetooth kaiuttimet ovat myös ominaisuuksiltaan ja toiminnaltaan laadukkaita. Hinta-laatu-suhde on siis ainakin kunnossa. Tämä kannettava JBL bluetooth kaiutin toimii kaikkialla, missä vain se saadaan äänilähteeseen kytkettyä.

JBL Charge 4:  Ominaisuudet

Langaton JBL bluetooh kaiutin

 • Koko: 22 x 9.5 x 9.3 cm (paino 0,96 kg)
 • Akku, akunkesto ja latausaika: Musiikin kuuntelu 20 tuntia yhdellä latauksella. Akku 7500 mAh. Latausaika täyteen lataukseen 5,5 tuntia.
 • Äänentoisto: Taajuusvaste 60-20 000 Hz, signaali-kohinasuhde >80 dB.
 • Bluetooth-versio: Bluetooth 4.2.
 • Liitännät: 3,5 mm audioliitäntä, USB-C liitäntä lataukseen.
 • IP-luokitus: Vesitiivis JBL kaiutin jonka IP-luokitus on IPX7, eli kyseessä on vedenkestävä bluetooth kaiutin. 

Muita JBL:n bluetooth kaiuttimia ovat muun muassa JBL Clip 3 (edullinen ja pieni bluetooth matkakaiutin) ja JBL Flip 4 (hyvä ja edullinen kannettava kaiutin esimerkiksi rannalle tai mökille).

Bose Soundlink Color II: Kannettava Bose bluetooth kaiutin

Bose on ollut pitkään bluetooth-kaiuttimien edeläkävijä. Kaiutinvalmistaja Bosella on valikoimissaan iso sarja laadukkaita kaiuttimia bluetooth kuulokkeiden lisäksi. Bose bluetooth kaiutin Sounlink Color 2 on hyvä valinta aktiiviseen elämäntapaan ja reissuun, mutta se toimii hyvin myös ihan kotona. Tässä kaiuttimessa on joustava silikonipinnoite, ja sillä voi myös vastaanottaa äänipuheluita. Taattua Bosen teknologiaa, joka sisältää muun muassa kaksi vastakkaista passiivielementtiä vaimentamaan kaiuttimen ulkoista tärinää.

Lisäksi Bosen Soundlink sarjaan kuuluva Color II on suojattu roiskeilta ja ulkopuoliselta kosteudelta, ja painaa vain hieman yli puoli kiloa.

Tiesitkö muuten, että Bosen kaiuttimia voi kytkeä myös sarjaan? Kodin äänentoistossa uusi Bosen SimpleSync tekniikka yhdistää sekä Bosen Home Speaker-, että Bose Bluetooth kaiuttimet yhteen, joten voit käyttää niitä samaan aikaan.

Bose Soundlink Color II: Ominaisuudet

Langaton Bose bluetooh kaiutin

 • Koko: 13,3  x 12,7  x 5,7 cm (paino: 0,54 kg)
 • Akku ja akunkesto: Lithium-ion akku. Yhdellä latauksella musiikin toistoaika noin 8 tuntia. Lataus micro USB johdolla.
 • Sisäänrakennettu mikrofoni
 • Bluetooth-versio: Bluetooth 4.2. Myös NFC yhteys.
 • Liitännät: 3,5 mm audioliitäntä, USB Micro-B johto
 • IP-luokitus: Kosteudelta suojattu Bose kaiutin jonka IP-luokitus on IPX4, eli kyseessä on vesiroiskeita kestävä kaiutin. 

Aktiiviseen elämäntapaan: Älykello vai urheilukello?

Sony XB41: Sonyn kannettava ja langaton kaiutin

Elektroniikkavalmistaja Sony on pärjännyt hyvin kaikkien langattomien laitteiden kehitystyön parissa jo vuosia. Myös hyvät bluetooth kaiuttimet kuuluvat Sonyn valikoimaan, joista esimerkkinä otimme tähän listaukseen Sony XB41-kaiuttimen. Tämä Sony bluetooth kaiutin on langaton ja kannettava, ja se on muotoilunsa perusteella kuin suoraan tehty allasbileisiin, rannalle ja festareille. Kaiutin toimii silti myös ihan tavallisessakin kotikäytössä tai mökillä,  sillä se on täysin pölytiivis ja vedenkestävä. Muita mielenkiintoisia kaiuttimen ominaisuuksia ovat muun muassa:

 1. Kaiuttimen voi pestä käsin. Sen IP67-luokitus mahdollistaa pesun vesisuihkulla.
 2. Kaiutin on täysin ruostumaton, ja käsitelty ruostumattomalla pinnoittimella.
 3. Kaiuttimen valoreunus, jotka vaihtuvat musiikin taajuuden mukaan.
 4. Kaksi 58 millimetrin kaiutinyksikköä
 5. Extra Bass- ja Live Sound äänentoistotilat kunnon bileisiin, ja lisäksi Party Booster -sämpleriäänet (kyllä, luit oikein). Voit siis esimerkiksi skrätsätä levyjä, lisätä taustarumpuja, kuten virveliä ja bassoa. mitä vielä Sony, mitä vielä?
 6. Fiestable- älypuhelinsovelluksella voit ryhtyä bileiden omaksi valo-, ja tiskijukaksi. Music Center sovelluksella taas hallitset kaiuttimen kautta soittolistoja, valaistusta ja äänitiloja.

Sony (SRS) XB41: Ominaisuudet

Langaton Sony bluetooh kaiutin

 • Koko: 2,91 x 10,4 x 105, paino 1,5 kg. 58 mm kaiuttimet (2 kpl)
 • Akku, akunkesto ja latausaika: Musiikin kuuntelu yhdellä latauksella jopa 24 tuntia, joten bileet eivät heti lopu kesken. EXTRA BASS -tilassa max. 14 tuntia.
 • Äänentoisto: Taajuusalue 20–20 000 Hz
 • Bluetooth-versio: Bluetooth 4.2. Enimmäiskantomatka 30 metriä.
 • Liitännät: 3,5 mm audioliitäntä, USB-A (lähtö) ja micro USB latausjohto (DC-tulo)
 • IP-luokitus: Vesitiivis ja kosteudelta suojattu kaiutin, joka on lisäksi täysin pölytiivis. IP luokitus IP67. 

Tivoli Audio Audio Cube: Langaton ja pieni Tivoli Audion bluetooth kaiutin

Kun puhutaan laadukkaista kaiuttimista, ei voi olla mainitsematta Tivoli Audiota. Jos menet suomalaisen hifiharrastajan kotiin, on hyvin todennäköistä, että jokin huoneista on varustettu joko suomalaisen Genelecin tai amerikkalaisen Tivoli Audion kaiuttimilla.

Tivoli Audion kaiuttimet eivät ole mitään leikkikaluja, vaikka Tivoli Audio onkin keskittynyt pienten kaiuttimien ja stereolaitteiden valmistamiseen. Useimmat Tivoli Audion tuotteista ovat nimen omaan näkyviä ja kiinteitä sisustuselementtejä, mutta osataan Tivoli Audiolla muutakin. Nykyään valikoimassa oleva Tivoli Audion Go-sarja tarjoaa myös langattomia bluetooth nappikuulokkeita ja kaiuttimia aktiiviseen elämäntapaan.

Tivoli Audion Audio Cube on langaton bluetooth kaiutin, jossa sekoittuvat tyylikäs sisustuselementti ja laadukas äänentoisto. Kyseessä on hyvä bluetooth kaiutin, jonka saa kuitenkin kytkettyä myös verkkovirtaan. Näin voit ottaa Audio Cuben myös vaikkapa mökille. Tämän langattoman kaiuttimen kehitystyössä on menty muotoilu ja äänenlaatu edellä. Langaton Audio Cube kaiutin toimii sekä bluetooth että wifi yhteydellä. Tivoli Audion Audio Cube on hyvä Bluetooth kaiutin kotiin, kenelle tahansa.

Tivoli Audio Audio Cube: Ominaisuudet

Langaton bluetooh kaiutin

 • Koko: 11 x 11 x 11,7 cm (1,4 kg)
 • Akku ja akunkesto: Litium-ion akku, musiikin kuuntelu noin 8 tuntia yhdellä latauksella (akku ei sisälly).
 • Liitännät: DC- sähkövirta (12-15V) , 3,5 mm audioliitäntä AUX-johdolla. Spotify Connect-yhteensopiva.
 • Kaiuttimien liittäminen yhteen: Tivoli Audion Audio Cube-kaiuttimia voi liittää yhteen stereo-, ja kotiteatterijärjestelmään. 

Marshall Stanmore BT II – Langaton ja tyylikäs Marshall Bluetooth kaiutin

Marshall on tullut tunnetuksi soittimien vahvistinrakentajana, mutta on lisäksi alkanut tarjota tavallisille kuluttajille myös kaiuttimia ja kuulokkeita. Marshallin Stanmore BT-kaiutin on jo muodostunut muutamassa vuodessa klassikkotuotteeksi. Kun puhutaan ikonisesta sisustuselementistä, joka käy mihin tahansa kotiin, on langaton Marshall kaiutin varmasti yksi sellainen.

Marshallin Stanmore II bluetooth kaiutin on koko Marshallin bt kaiutin sarjan kätevin kaiutin, joka sopii mihin tahansa huoneeseen huoneen koosta riippumatta. Ikonisen muotoilun ja ulkoasun puolesta tämä kaiutin on hyvä Bluetooth kaiutin kotiin. . Kuten myös Marshallin kitaravahvistimissa, myös Marshall bluetooth kaiuttimet sisältävät virittimen oman musiikkityylin mukaan. Voit siis säätää äänenvoimakkuuden lisäksi myös bassoa ja ylä-ääniä, ja liittää kaiuttimeen sekä Bluetooth 5.0 äänilähteen, 3,5 mm AUX johdon, tai RCA-johdon. Vaikka kyseessä ei ole kannettava langaton kaiutin, on tämä hyvä kaiutin kotiin langattomalle yhteydelle.

Katso myös: Uusi antivirus? Katso nämä vinkit ensin

Marshall Stanmore BT 2: Ominaisuudet

 • Koko: 35,0 x 19,5 x 18,5 cm (paino 4,65 kg)
 • Sähkövirta: 100-240 V
 • Äänentoisto: Taajuusvaste 50–20,000 Hz, enimmäisäänenpaine: 101 dB yhteen metriin (1 m)
 • Bluetooth-versio: 5.0. Signaalin kantavuus jopa 10 metriä.
 • Liitännät: 3,5 mm audioliitäntä AUX-johdolla, RCA-liitäntä.

UE Wonderboom 2: Langaton ja kannettava Urban Ears Wonderboom Bluetooth kaiutin

UE Wonderboom 2 Kannettava bluetooth kaiutin on testivoittaja bluetooth kaiutin, joka on saanut suitsutusta esimerkiksi New York Timesin alaisen The Wire Cutter – teknologiajulkaisun sokkotestissä. UE Wonderboom 2 onkin hyvä valinta kannettavaksi bt kaiuttimeksi. Urban Ears eli UE on tunnettu söpöistä ja huomiota herättävästä kaiutinmuotoilustaan, sekä edullisesta hinnastaan.

UE Wonderboom 2 onkin edullinen ja kannettava bluetooth kaiutin, jonka hinta on Suomessakin liikkunut alle sadassa eurossa. UE Wonderboom 2 on todellinen kannettava kaiutin, joka sisältää myös kantosilmukan esimerkiksi reppuun kiinnitämistä varten. Se on muotoilultaan hyvin lähellä alkuperäistä UE Wonderboom kaiutinta.

UE Wonderboom II: Edullinen kannettava kaiutin

Ominaisuudet:

 • Koko: 10,4 x 9,53 cm (lieriö) (paino 0,42 kg)
 • Langaton bluetooh kaiutin
 • Akku, akunkesto ja latausaika: Musiikin kuuntelu 13 tuntia yhdellä latauksella, joka on jopa 30% enemmän kuin UE Wonderboom mallissa. Lataus micro USB-B johdolla.
 • Latausaika noin 2,5 tuntia.
 • Äänentoisto: Taajuusvaste 75 – 20 000 Hz
 • Liitännät: Bluetooth liitäntä.
 • IP-luokitus: Vesitiivis UE Wonderboom II sisältää IP luokituksen 67, joten se on sekä kosteuden että pölyn kestävä ( ja hiekankestävä, ja liankestävä). 

Suhteellisen halpa bluetooth kaiutin, joka toimii sekä reissussa että kotona.

Kannettava bluetooth kaiutin, joka on myös vesitiivis kaiutin? JBL bluetooth kaiuttimet ovat vesitiiviitä ja useimmilla on vähintään IPX6 luokitus vesitiiviydestä.

Video: JBL Charge 4 vai Sony XB41?

Alla olevalla Mac Theoden videolla näet, kuinka JBL:n Charge 4 ja Sonyn XB41 langattomat Bluetooth kaiuttimet pärjäävät keskinäisessä testissä. 

Scroll to Top