Digidii.com

Paras puhelin 2020? Katso suosikkimme

Digidii.comin päivittyvästä listauksesta näet omat suosikkimme kategoriassa paras älypuhelin 2020.  Katso listaus vuoden 2020 parhaista Android-, että Applen iPhone puhelimista sekä parhaat mallit esimerkiksi seuraavien kriteerien perusteella: Hyvä kamerapuhelin, paras akun kesto, ja paras edullinen puhelin 2020.

Mikä on paras puhelin 2020? Jos etsinnässä on vuoden 2020 paras kamera puhelin tai puhelin, jossa on hyvä akun kesto, kannattaa katsoa listauksemme Digidii.com
Lähde: Pixabay

Kevät on sitä aikaa vuodesta, kun valtaosa puhelinvalmistajista aktivoituu julkaisemaan uusimpia lippulaivamallejaan maailman puhelinmarkkinoille. Vaikka vuoden 2020 paras puhelin ei välttämättä ole vielä markkinoilla, on lähiaikoina julkaistu erittäin mielenkiintoisia puhelin uutuuksia, joissa riittää sekä suorituskykyä että ominaisuuksia. Esimerkiksi Samsung on julkaissut jo useita taittuvan näytön puhelimia, kun taas selkeästi puhelinvalmistajat ovat hintaluokasta huolimatta alkaneet panostaa puhelimien näyttöihin ja kameraominaisuuksiin uudella tavalla.

Uudet puhelimet ja ominaisuudet

Vuonna 2020 uudet puhelimet sisältävät erityisesti kamerateknologiaan ja joustaviin näyttöihin liittyviä innovaatioita, joiden lisäksi uudesta vuosikymmenestä on vaikea puhua puhumatta 5G-yhteyksistä. 5G-verkot laajenevat vauhdilla myös Suomessa. Näyttöteknologian kehittyminen näkyy kuluttajille myös parempilaatuisina näyttöinä koosta riippumatta. Kun puhelimilla pelataan ja katsotaan videoita entistä enemmän, on tärkeää että myös puhelinvalmistajat pysyvät kulutustottumuksien ja kehityksen kyydissä. Uusissa vuoden 2020 puhelinmalleissa on kautta linjan nähtävissä se, että nyt kilpaillaan tosissaan kameraominaisuuksilla.

Tämä vaatii puhelinvalmistajilta jatkuvaa innovointia uusiin ratkaisuihin. Merkittävien investointien ja tuotekehityksen kautta alan suurimmat yhtiöt, kuten Samsung ja Apple, pysyvät myös monien suosikkipuhelimina. Lisäksi hieman alemman hintaluokan puhelimet, kuten Huawei ja Xiaomi, ovat lyöneet läpi erityisesti suomalaisten suosikkipuhelimina.

Paras puhelin 2020? Katso suosikit eri kategorioista

  1. Paras kamera puhelin 2020: iPhone 11 Pro
  2. Paras Android kamera puhelin 2020: Huawei P30 Pro
  3. Paras Android puhelin 2020: Samsung Galaxy S20/S20 Plus
  4. Paras akun kesto 2020: Samsung Galaxy S20 Ultra
  5. Paras keskihintainen puhelin 2020: Xiaomi Mi 9
  6. Paras edullinen älypuhelin 2020: Samsung Galaxy A50

Lue myös: Älykello, urheilukello vai aktiivisuusranneke? Oma kello kaikenlaisille liikkujille

1. Paras kamera puhelin 2020: iPhone 11 Pro

Paras kamera puhelin 2020 iPhone 11 pro on yksi parhaista kamerapuhelimista, joita Apple on ikinä julkaissut. Android laitteisiin verrattuna akku on hieman pienempi ja perustallennustilaa on hieman vähemmän kuin esimerkiksi Samsungin lippulaiva malleissa.
Lähde: Pixabay

iPhone 11 Pro on yksi parhaista keskihintaisista kamerapuhelimista, joita Apple on ikinä valmistanut. IPhone 11 Pro ei muotoilultaan tai perusmuistiltaan eroa iPhone 11-mallista, mutta etenkin kameraominaisuudet ovat aikaisempaa perusmallia tehokkaammat

Näyttö: Apple iPhone 11 Pro puhelin sisältää Super Retina XDR-näytön, ja se on puhelinmallista (Pro tai Pro Max) riippuen valittavana joko 5.8 tai 6.5 tuumaisena.

Kamera: Puhelimen kamera sisältää uuden kehittyneen yökuvaus-ominaisuuden ja kamera on varustettu älypuhelimien ominaisuuksille soveltuvalla (usealla) laajakulmaisella linssillä.

Myös videokuvaukseen iPhone 11 Pro soveltuu hyvin, ja sillä voi kuvata 4K-kuvaa ja editoida videoita. Puhelimessa on edistynyt kuvanvakaaja, ja videokuvaa on mahdollista kuvata 60 fps nopeudella. Applen iPhone 11 Pro puhelimessa on ultralaajakulmakamera 2.4 -kokoisella aukkosuhteella ja 120 asteen kuvakulmalla, laajakulmakamera 1.8-aukolla ja 26 millimetrin polttovälillä, sekä erillinen telekamera 52 mm polttovälillä ja 2.0 kokoisella aukolla (2 x optinen zoom).

Käytännössä kaikki kolme kameraa toimivat automaattisesti kuvattaessa, kuten kaikissa muissakin uusimmissa puhelinmalleissa. Kun käyttäjä aloittaa kuvauksen puhelimella, kamera toimii kuvattavan alueen perusteella ja vaihtuu saumattomasti riippuen siitä, halutaanko kuvata lähelle vai kauas.

Selfie-, ja someaikana monille käyttäjille tärkeää on tietysti myös etukameran laatu ja toisaalta kameran muotokuvaominaisuudet. Apple on laittanut tähän puhelimeen 12 megapikselin TrueDepth etukameran, jolla voi kuvata sekä kuvia että 4K-tarkkuista videota (kyllä, etukameralla). Valmistajan mukaan muotokuvatilassa kameralla saa jopa studiotasoisia kuvia.

5G ominaisuudet: Applen iPhone 11 Pro ei ole varustettu 5G-valmiudella.

Teho ja akunkesto: iPhone 11 Prossa on 3046 mAh litium-ion akku. Valmistajan mukaan akunkesto riittää 18 tunnin videoiden katseluun, 11 tunnin videoiden striimaukseen, ja 65 tunnin äänentoistoon. iPhone 11 Pro tukee langatonta latausta. Puhelimessa on myös pikalataus ominaisuus, jolla akun saa täyteen latinkiin noin puolessa tunnissa vähintään 18 W virtalähteellä.

Sisäinen muisti ja tallennuskapasiteetti: iPhone 11 Pro on saatavana kahtena versiona: iPhone 11 Pro ja iPhone 11 Pro Max: molemmat puhelinmallit on saatavilla 64 Gt, 256 Gt ja 512 Gt tallennuskapasiteetilla.

Kannattaa muistaa, että Apple poisti iPhone 11-sarjasta kuulokeliitännän, joten puhelimeen voi yhdistää ainoastaan langattomat bluetooth kuulokkeet.

Katso täydet speksit:

2. Paras Android kamera puhelin 2020: Huawei P30 Pro

Paras android puhelin 2020, yksi parhaista on Huawein P30 Pro, jossa on myös panostettu kamera ominaisuuksiin. Myös akunkesto on hyvä tässä puhelinmallissa.
Lähde: Flickr

Jos etsinnässä on paras kamera puhelin 2020, myös Android käyttöjärjestelmälle on julkaistu todella laadukkaita puhelimia viimeaikoina. Yksi hyvä vaihtoehto on Huawei P30 Pro.

Näyttö: Huawei P30 Pro on varustettu 6.1 tuuman OLED näytöllä, jonka resoluutio on 2340 x 1080.

Kamera: Huawei P30 Pro sisältää neljä Leica kameraa, jotka ovat: SuperZoom linssi, 40 megapikselin Super Sensing-kamera, 20 megapikselin (ultra) laajakulmalinssi, sekä Huawei:n TOF-kamera. Kameraa käytettäessä 40 megapikselin Super Sensing-kamera toimii pääkamerana, SupeZoom kameran telelinssi toimii nimensä mukaisesti kaukana olevien kohteiden kuvaamiseen, ja puhelimessa on jopa 50 kertainen zoomaus. Hämäräkuvausta varten laitteessa on SuperSpectrum sensori. Nykyiset uudet kamera puhelimet 2020 pitävät sisällään paljon tekoälyteknologiaa kuvauksessa, ja näin on myös Huawein P30-mallissa. Etukamera on 32 megapikseliä

Teho ja akunkesto: Huawei P30 puhelin on varustettu 3550 mAh akulla ja SuperCharge-pikalatausominaisuudella.

Sisäinen muisti ja tallennuskapasiteetti: Huawei P30 puhelimessa on 6 GB RAM muisti ja 128 GB ROM-muisti.

Huawei on maaliskuussa 2020 julkaissut myös P40-malliston, johon kuuluu Huawei P40 ja P40 Pro. Kyseisissä puhelinmalleissa on jopa 50 megapikselin kamera ja mahdollisuus kuvata videokuvaa 4K-tarkkuudella. Uuden puhelimen hankkijan kannattaa kuitenkin muistaa, että P40- ja P40 Pro puhelimissa ei ole Googlen sovelluksia eikä Google Play kauppaa (Google Mobile Services) esiasennettuna, mutta sen sijaan P30-mallistossa Googlen palvelut toimivat normaalisti. Googlen sovelluksia voi yrittää asentaa myös P40 puhelimiin, mutta ne eivät välttämättä toimi kunnolla.

3. Paras Android puhelin 2020: Samsung Galaxy S20/S20 Plus

Samsungin Galaxy S20 on perusnäyttöisten puhelimien (ei siis taitettavien puhelimien) vuoden 2020 kevään lippulaivamalli, jossa on myös panostettu paljon kameraan ja kuvausominaisuuksiin. Puhelinvalmistaja Samsung on ollut vuonna 2020 puhelinmarkkinoilla varsin ahkera ja julkaissut useita mallistonsa lippulaivapuhelimia. Erityisesti puhelinpiireissä innostusta ovat herättäneet S20-mallit (Galaxy S20 ja Galaxy S20 Ultra), sekä Samsung OnePlus 8. Lisäksi on tietysti mainittava Samsung Galaxy Z Flip, joka on vuoden 2020 ensimmäinen ison lanseerauksen taitettava älypuhelin. Muotoilumielessä retrohenkisyys alkaa näkyä siis myös puhelinmarkkinoilla, sillä taittuva näyttöinen älypuhelin tuo nostalgisesti mieleen 2000-luvun taitteen simpukkapuhelimet. Ensivilkaisulla tuoreeseen Samsung Galaxy Fold puhelimeen verrattuna eroa kyseisillä simpukka älypuhelimilla on taittosuunta. Siinä missä Samsung Galaxy Fold taittuu vaakasuunnassa, Samsungin Galaxy Z Flip taittuu pystysuunnassa. Palataan Samsungin uutuuslaitteisiin tekstissä hieman myöhemmin, ja katsotaan, mitkä ovat muiden valmistajien parhaat älypuhelimet 2020.

Näyttö: Samsung Galaxy S20 on saatavilla kolmena eri versiona, jotka ovat S20, S20 Plus ja S20 Ultra. Puhelinmallien näytöt ovat järjestyksessä 6.2 tuumaa, 6.7 tuumaa ja 6.9 tuumaa. Puhelimissa on Quad HD+ Dynamic AMOLED 2X Infinity O-näyttö ja 120 Hz tuki.

Kamera: Tässä puhelimessa on 100-kertainen Zoom ja 108 megapikselin kamera (Ultra-malli). S20 ja S20-malleissa on sen sijaan 64 megapikselin kamera ja 30 x zoom. Pimeäkuvaukseen käytössä on noin kolme kertaa suurempi kenno aikaisempaan Galaxy S10-puhelimeen verrattuna (2,9-kertainen). Kameralla pystyy ottamaan 8K-videota, joista pystyy tallentamaan suoraan yli 30 megapikselin tarkkoja valokuvia. Action-kuvaamiseen ja liikkuvaan kuvaan Samsung on kehittänyt kuvanvakausjärjestelmän, joka kulkee nimellä Super Steady.

5G valmius: Samsung Galaxy S20 on varustettu 5G-valmiudella erillsessä 5G-versiossa.

Teho ja akunkesto: Samsung Galaxy S20 akun kapasiteetti on parhaimmillaan 5000 mAh Ultra-mallissa, ja S20/S20 Plus malleissa akku on 4000/4500 mAh.

Sisäinen muisti ja tallennuskapasiteetti: Samsungin Galaxy S20-puhelimesta on saatavilla versio, jossa on 512 Gt sisäistä muistia ja siihen saa liitettyä jopa 1 teratavun microSD-kortin, joten videokuvaukseenkaan tila ei ihan hetkessä lopu. Pienemmällä muistilla varustettu malli sisältää 128 gigatavua tallennustilaa.

Katso myös: Andoird virustorjunta – Näin saat android laitteeen tietoturvastasi kaiken irti

4. Paras puhelin 2020 akku & akun kesto: Samsung Galaxy S20 Ultra

Luonnollisesti mitä enemmän uusia ominaisuuksia ja tehoa puhelin käyttää, sitä helpommin kuluu myös puhelimen akku. Älypuhelinvalmistajat ovat akun keston suhteen päätyneet kolmeen strategiaan: Kehittämään parempia ja tehokkaampia akkuja, kehittämään puhelimien toimintoja älykkäiksi ja vähemmän virtaa kuluttavaksi, sekä kehittäneet pikalatausominaisuuksia, joilla puhelimen lataus onnistuu muutamassa kymmenessä minuutissa.

Koska uusissa puhelimissa on jatkuvasti tarkempia näyttöjä ja parempia kuvausmahdollisuuksia sekä valokuvien että videon suhteen, sekä yhä useammin 5G-valmius, puhelimet myös kuluttavat paljon virtaa. Samsungin Galaxy S20 Ultra sisältää 5000 mAh akun, joka pärjää kestonsa puolesta hyvin vaikka näytön tarkkuutena olisi 60Hz. Alemmassa hintaluokassa saman puhelinmallin toinen versio Galaxy S20+ sisältää 4500 mAh akun.

5. Paras keskihintainen puhelin 2020: Xiaomi Mi 9

Suomessa alemmassa hintaluokassa kilpailee lähinnä kaksi puhelinvalmistajaa, jotka ovat OnePlus ja Xiaomi. Jos etsit hyvillä kameraominaisuuksilla varustettua edullista puhelinta, Xiaomin Mi 9 voi olla hyvä valinta.

Paras keskihintainen tai edullinen puhelin? Xiaomilla on useita hyviä puhelinmalleja, ja esimerkiksi Redmi mallistossa on edullisia ja toimivia puhelinmalleja.
Lähde: Pixabay

Näyttö: Xiaomin Mi 9 on varustettu 6.3 tuuman AMOLED-näytöllä, ja näyttö peittää yli 90% koko puhelimen pinta-alasta. Muotoilunsa puolesta Mi9 on siro ja ohut.

Kamera: Xiaomin Mi 9 on varustettu 48 megapikselin pääkameralla, josa on f/1.75 kenno. Lisäksi puhelimessa on 12 Megapikselin f/2.2 kennoinen telelinssillä varustettu kamera, ja 16 megapikselin f/2.2 laajakulmalinssi. Xiaomin käyttämä kamera on Sonyn IMX586 sensorilla varustettu, kuten monet muutkin tämän megapikseliluokan kännnykkäkamerat. 117 asteen kameran kanssa saa suhteellisen laajasti kuvattua myös sivuille. Etukamera on 20 megapikselin, jossa on f/2.0 kenno.

5G valmius: Puhelimessa ei ole 5G valmiutta, mutta Xiaomi on julkaissut samasta puhelimesta 5G:tä tukevan Xiaomi Mi9 5G -version, jossa on lisäksi päivitetty Qualcommin järjestelmäpiiri (Snapdragon 855+) ja isompi 4000 mAh akku.

Teho ja akunkesto: Xiaomin Mi9:ssä on 3300 mAh akku ja mahdollisuus sekä pikalataukseen että langattomaan lataukseen.

Sisäinen muisti ja tallennuskapasiteetti: Sisäistä muistia on 6 GB. Tallennustilan puolesta Xiaomin Mi9 on saatavilla 64 Gb ja 128 Gb versioina.

Samalla tavalla kuin Applen 11 Pro malli, myöskään Xiaomin Mi9 ei sisällä avallista 3.5 millin plugia, joten langattomat kuulokkeet ovat ainoa vaihtoehto. Mi9 ei myöskään sisällä microSD-muistikorttipaikkaa.

6. Paras edullinen älypuhelin 2020: Samsung Galaxy A50

Myös isommat älypuhelinvalmistajat tekevät hyvillä ominaisuuksilla varustettuja halpoja “peruspuhelimia”. Samsungin Galaxy A50 on saatavilla edullisimmillaan noin 250 euron hintaan, ja se sisältää kolmoiskameran 123 asteen kuvauskulmalla varustettuna. Koska kamerapuoli näyttää olevan kaikissa uusissa puhelimissa kunnossa, myös edullinen Samsungin Galaxy A50 ei jää muiden puhelimien joukosta tässä suhteessa. 

Näyttö: Samsungin Galaxy A50 sisältää 6.4 tuumaisen Full HD+ Super AMOLED-näytön, jossa on 2340 x 1080 resoluutio. Näyttö peittää yli 91 prosenttia puhelimen etupuolesta.

Kamera: Samsungin Galaxy A50 sisältää kolme takakameraa, jossa pääkamerassa on 25 megapikseliä. Lisäksi puhelimessa on laajakulmalinssi 8 megapikselillä, sekä 5 megapikselin telekamera zoomaukseen. Etukamera on 25 megapikseliä, joten instaselfiet ovat tarpeeksi tarkkoja filttereineen päivineen.

5G valmius: Samsungin Galaxy A50 ei tue 5G ominaisuuksia.

Teho ja akunkesto: Samsungin Galaxy A50 on varustettu 4000 mAh akulla, jonka lisäksi se tukee myös pikalatausta. Erittäin hyvä akku tämän hintaluokan puhelimeen.

Sisäinen muisti ja tallennustila: Galaxy A50 on varustettu 128 Gt tallennustilalla ja siihen saa maksimissaan 512 Gt muistikortin lisäksi Micro SD paikan kautta. Sisäisen RAM muistin koko on 4 Gt.

Uudet puhelimet 2020 ja koronaepidemia

Kevät 2020 on ollut maailmanlaajuisesti aikamoista odotuksen aikaa, ja globaali koronaviruskriisi on vaikuttanut jokaiselle elämän osa-alueelle. Digituotteiden uudet mallit eivät ole olleet poikkeus, ja esimerkiksi tämä ja tämä puhelinvalmistaja on perunut uusimpien malliensa julkaisun ja nämä ovat siirtäneet ajankohtaa myöhempään ajankohtaan vuodelle 2020. Lisäksi useita puhelin messuja ja julkaisutapahtumia on peruttu, joten uudet mallit ovat saattaneet jäädä hieman vähemmälle huomiolle. Aasian teollisuusosakkeiden arvon lasku ja uusia puhelimia valmistavien tuotantoyksiköiden epätietoisuus ovat puolestaan lisänneet puhelinjulkistusten aikataulumuutoksia entisestään.

Scroll to Top