Digidii.com

Parhaat puhelintarvikkeet: Katso 20 lisävarustetta omaan puhelimeen!

Puhelintarvikkeet ja erilaiset lisävarusteet omaan puhelimeen ovat hyvä tapa tehdä omasta puhelimesta astetta persoonallisempi. Lisäksi puhelintarvikkeet auttavat erityisesti turvallisuudessa ja puhelimen suojaamisessa. Tässä artikkelissa esittelemme TOP 20 tärkeimmät puhelintarvikkeet, jotka on saatavilla netistä. Puhelinliittymätarvikkeiden lisäksi puhelinliittymävertailu auttaa siinä, että omasta luurista saa kaiken irti.

Puhelimen lisäosat ja tarvikkeet saa hankittua netistä omaan älypuhelimeen. Etsitkö uutta älykelloa, langattomia nappikuulokkeita tai vaikkapa varajohtoa?

1. Langattomat nappikuulokkeet

Langattomat bluetooth kuulokkeet ja airpodsit ovat tulleet markkinoille jäädäkseen, ja kyseessä on yksi 2020 luvun suurimmista trendeistä. Bluetooth nappikuulokkeet ovat vihdoinkin teknologialtaan tarpeeksi kehittyneet siihen, että niiden käyttö on helppoa ja vaivatonta. Lisäksi johdottomat bluetooth kuulokkeet saa nykyään vielä muutamalla kymmenellä eurolla. Sen sijaan että joutuisit pelleilemään johtosotkujen kanssa, parhaat langattomat nappikuulokkeet toimivat yhdellä latauksella useita tunteja. Langattomat nappikuulokkeet toimivat hyvin myös treenissä, ja parhaat langattomat urheilukuulokkeet ovat suojattu sekä kosteudelta että pölyltä. Kannattaa tarkistaa langattomien kuulokkeiden IP luokitus, jotta saat selville kuinka hyvin ne kestävät sekä pölyä että likaa. Kun sinulla on puhelin mukana ja langattomat kuulokkeet korvilla, treeni sujuu lähes huomaamattomasti.

2. Powerbankit

Powerbank kulkee monella puhelimen mukana etenkin reissussa ja mökillä. Powerbankilla eli varavirtalähteellä puhelimeen saa virtaa missä tahansa ja silloin, kun tavallista verkkovirtaa ei syystä tai toisesta ole saatavilla. Powerbankin ostaminen on hyvä tapa pitää omat digituotteet toimintavalmiudessa myös maastossa. Varavirtalähteellä voi ladata puhelimen, älykellon tai vaikkapa bluetooth kaiuttimen useita kertoja, ja parhailla powerbankeilla voi myös ladata esimerkiksi kannettavan tietokoneen. Powerbankeja on useita erilaisia, ja kannattaakin vertailla powerbankit ennen niiden ostamista. Vinkki: Kun ostat varavirtalähdettä, kiinnitä huomiota ainakin powerbankin akun latauskapasiteettiin (esim 20 000 mAh), sekä powerbankin syöttövirtaan (1-3 ampeeria).  Mitä pienempi powerbankin latauskapasiteetti on, sitä vähemmän yhdellä latauskerralla voidaan omia laitteita ladata. Toisaalta mitä pienempi on powerbankin mahdollinen syöttövirta, sitä hitaammin powerbank lataa muita laitteita.

3. Bluetooth kaiuttimet

Kesä ja bluetooth kaiuttimet kuuluvat yhteen erinomaisesti. Bluetooth kaiuttimet kulkevat helposti mukana kesämökillä, festareilla ja rannalla. Langattomia bluetooth-kaiuttimia on nykyään useilta eri merkeiltä. Suomessa suosittuja merkkejä ovat muun muassa JBL ja Urbean Ears. Tunnettuja premium-luokan merkkejä ovat Bose, Sony ja Tivoli Audio. Vaikka kaikkia laatuluokan bluetooth kaiuttimia ei ole tarkoitettu kannettaviksi laitteiksi, etenkin halvemmista hintaluokista löytyy kannettavaan käyttöön tarkoitettuja, pölyltä ja kosteudelta suojattuja bluetooth-kaiuttimia. Bluetooth kaiutin on kuin tehty älypuhelimelle ja Spotifyn tai YouTuben käyttöön silloin, kun haluat saada kesäilloista kaiken irti.

4. Älykellot ja urheilukellot

Älykellot, urheilukellot ja aktiivisuusrannekeet ovat tulleet markkinoille ryminällä, ja yhä useamman ranteesta paistaa Apple Watch,  Samsung Galaxy Watch tai muu suosittu älykellomerkki. Älykellot toimivat parhaimmillaan niihin yhdistetyn älypuhelimen kautta, vaikka nykyään tehdään myös eSIM-kortilla varustettuja älykelloja, jotka eivät vaadi erillistä päätelaitetta. Myös urheilukellot voidaan laskea älykelloiksi, mutta älykellot ovat toiminnoiltaan ja ominaisuuksiltaan jonkin verran monipuolisempia. Lisäksi lähes kaikki älykellot sisältävät mahdollisuuden mitata ominaisuuksia, aktiivisuutta ja urheilusuorituksia. Jos olet kiinnostunut uuden kellon hankinnasta, katso myös: älykello vai urheilukello?

5. Puhelimen kotelot

Puhelimen kotelo läpällä on yksi hyvä tapa suojata oma älypuhelimen. Puhelinkotelo kulkee kätevästi matkassa, ja näyttää lisäksi hyvältä. Netistä voi ostaa sekä keinonahkaisia että täysnahkaisia puhelinkoteloita. Jos olet hankkinut juuri uuden puhelimen, ei sitä kannata edes käyttää ilman puhelimen suojakoteloa. Suojakotelo nimensä mukaisesti suojaa puhelinta kaikelta, mitä ikinä keksitkään pelätä puhelimellasi tapahtuvan. Puhelimen läpällä varustettu suojakotelo pitää myös maksukortit ja muut tarvikkeet hyvässä järjestyksessä, ja toimii siis myös lompakkona. Kun valitset NFC suojatun puhelimen suojakotelon, voit olla varma siitä että omaa puhelinta tai maksukortteja ei väärinkäytetä taskun läpi.

Lompakkokotelo onkin hyvä lisä silloin, jos omaa lompakkoa ei jaksa aina kantaa mukanaan, esimerkiksi juhliin tai lenkille lähdettäessä. Myös 2000-luvun alusta tulleet vyökotelot ovat tehneet comebackin, mutta vanhojen Nokian kommunikaattorien sijaan puhelimen suojakoteloon saa mahdutettua minkä tahansa puhelimen näyttökoosta riippuen. Aktiiviselle harrastajalle ja vesillä liikkujalle suosittelemme vedenpitävää koteloa puhelimelle. Parin kympin hintaisen vedenpitävän suojakotelon avulla varmistat, etteivät roiskeet, tihkusade tai puhelimen tippuminen vaikuta oman puhelimesi suorituskykyyn. Roisketiivis suojakotelo puhelimelle onkin hyvä hankinta ja halpa vakuutus uudelle kallisarvoiselle älypuhelimelle.  Riippumatta siitä oletko itse iPhone vai Android puhelimen käyttäjä, netin kautta voit tilata haluamaasi puhelinmalliin puhelinkotelot vaivattomasti.

6. Näyttökalvo puhelimeen

Puhelimen suojakotelon lisäksi myös näyttökalvo voi olla hyvä hankinta kallisarvoisen puhelimen suojaamiseksi. Puhelimen näyttökalvo suojaa puhelinta naarmuilta, jättäen silti kosketusnäytön toimintavalmiiksi. Puhelimen näyttökalvo kiinnitetään puhelimen näyttöön, ja sen saa helposti itse asennettua. Näyttökalvon lisäksi monet puhelintarvikkeisiin erikoistuneet liikeet tarjoavat myös panssarilaseja ja näytönsuojia. Lisäksi jos olet erityisen huolestunut yksityisyydestäsi, yksityisyyttä suojaavat näytönsuojat voivat olla hyvä hankinta. Suojaavien näyttökalvojen lisäksi markkinoille on tullut myös nestemäisestä lasista valmistettuja näytönsuojia.

7. Puhelin kuoret

Koska älypuhelin on aina mukana, puhelinkuoret voi kustomoida oman maun mukaan. Puhelin kuoret toimivat suojakotelon korvikkeena ja takaavat hyvän perussuojan omalle puhelimelle. Suojakoteloon verrattuna puhelinkuorissa ei kuitenkaan ole näytön päälle tulevaa läppää, joka voi suojata puhelimen herkkää näyttöä kolhuilta. Jos hankit uudet kuoret puhelimeesi, niiden kanssa voi olla hyvä hankkia myös näytönsuoja. Näytönsuojalla varmistat, että sekä puhelimen näyttö että puhelimen rakenteet on suojattu. Koska puhelimen kuoret tehdään yksilöllisesti eri puhelinmalleille, ennen puhelimen kuorten ostamista tulee tarkastaa oman puhelimen malli. Puhelinkuoria on hyvin erilaisia. Erilaisia malleja ovat muun muassa vedenpitävät puhelimen kuoret, nahkaiset puhelimen kuoret, TPU-, ja silikonikuoret, sekä kestävät ja näyttävät puhelimen kuoret.

8. Muistikortti puhelimeen

Usein uutta puhelinta ostaessa tulee automaattisesti valinneeksi sen edullisimman puhelinvaihtoehdon. Valmistajat ja teleoperaattorit kuitenkin myyvät halvempia puhelimia muistikorttitilan kustannuksella. Edullinen puhelin saattaa sisältää vain vaikkapa 16 gigan muistikortin, joka täyttyy tavallisellakin puhelimen käytöllä hetkessä. Puhelimeen sijoitettu uusi muistikortti taas takaa, että sekä ladatut Spotifyn offline listat että kuvat ja videot pysyvät puhelimessa ilman, että järjestelmän muistia tarvitsee jatkuvasti tyhjentää. Hyvä vaihtoehto on ostaa 64 GB muistikortti puhelimeen, jonka saa alle parilla kympillä.

9. Puhelimen laturit

Nykyään uusien puhelimien mukana tulevat laturit ovat jatkuvasti lyhyempiä ja lyhyempiä. Sen sijaan että tuskailisit tällaisen laturin kanssa, alan liikkeestä saa pidempiä micro USB tai USB C johtoja puhelimen lataukseen edullisesti. Puhelimen varalaturi ei tietenkään ole huono vaihtoehto esimerkiksi poika-, tai tyttöystävän luokse, ja muutaman metrin pituisella johdolla puhelimen selaus onnistuu mistä tahansa omassa kodissa.

Puhelimen kuoret ja tarvikkeet netistä. Puhelimen kuoret suojaavat puhelinta ja auttavat käyttäjää luomaan oman ja persoonallisen puhelimen itselleen. Katso mallit Apple iPhone kuoret, Samsung Galaxy kuoret ja monia muita!

10. Kärsivarsikotelo puhelimelle

Puhelintarvikkeet urheiluun ovat nykyään suosittuja. Moni haluaa treenin tai juoksulenkin aikana käyttää käsivarsikoteloa, jotta saa puhelimen kulkemaan mukana. Käsivarsikotelo on hyvä yhdistelmä langattomien urheilukuulokkeiden kanssa, jotta salitreenistä tai lenkistä saa tarpeeksi irti. Käsivarsikotelossa oma puhelin kulkee mukavasti mukana, teit sitten 10 kilometrin juoksua, pyörälenkkiä tai ihan vain hauiskääntöä salilla. Puhelimen käsivarsikotelo on normaalisti valmistettu pehmeästä seoksesta tai neopreenistä, jonka lisäksi puhelimen paikka on tiivistetty erilleen ja suojattu kosteudelta. Käsivarsikotelo pitää puhelimen tiiviisti kiinni omassa käsivarressa, eikä se heilu ärsyttävästi ympäriinsä treenin aikana. Puhelimen käsivarsikotelo kiristetään yleensä tavallisella velcro tarranauhalla.

Lue myös: Drone ostajan opas 2020

11. Urheiluvyö treeniin

Puhelimen käsivarsikotelo ei kuitenkaan ole ainoa tapa, jolla oman luurin saa lenkille tai salille mukaan. Toinen vaihtoehto on hankkia puhelimelle urheiluvyö. Urheiluvyöhön saa puhelimen lisäksi esimerkiksi avaimet ja joissain tapauksissa myös juomapullon, joten pidempikin lenkki onnistuu helposti urheiluvyön kanssa. Urheiluvyöstä on pääsääntöisesti kahta eri mallia, eli pienillä pulloilla varustettu ns. maratonvyö, ja isommalle juomapullolle tarkoitettu treenivyö. Urheiluvyöllä puhelin pysyy mukana treenatessa, jättäen kuitenkin kädet vapaaksi suoritusta varten. Loistava hankinta aktiivitreenaajalle.

12. Autolaturi puhelimelle

Autolaturilla lataat puhelimen suoraan auton tupakansytyttimestä, ja samalla johdolla saat ladattua myös minkä tahansa muunkin USB johtoa käyttävän laitteen helposti. Puhelimen autolaturi auttaa pitämään puhelimen virrassa, vaikka samaan aikaan puhelinta käyttäisi sekä Bluetooth yhteydellä musiikin kuunteluun että Google Mapsin tai Applen karttojen kautta navigointiin. Kytke siis vaikka GPS ja langaton wifi samaan aikaan päälle, puhelimen autolaturi pitää sinut virrassa jopa pitkinä ajotunteina.

13. Puhelinteline autoon

Auton kännykkätelineen avulla puhelimesta tulee täysmittainen GPS ja navigaattori, jolla voit sekä päästä määränpäähän että pysyä helposti yhteydessä. Auton puhelinteline kiinnitetään joko tuulilasin sisäpuolelle tai kojelautaan, ja kännykkäteline voi toimia joko magneetilla tai imukupilla. Puhelintarvikkeet käyvät autoon kuin autoon.

14. Langaton laturi puhelimelle

Yhä useammassa puhelinmallissa alkaa olla mahdollisuus langattomalle lataukselle. Puhelimeen ei tarvitse siis tällöin kytkeä erillistä latausjohtoa, vaan puhelin yksinkertaisesti asetetaan langattomalle latausalustalle. Langattomat laturit toimivat Qi-tekniikalla, joka on tuttu muun muassa induktioliesistä. Qi tekniikalla varustettu langaton laturi on saatavilla esimerkiksi sekä Samsungiin ja muihin Android-puhelimiin, että iPhone puhelimiin. Autoilijoille hyvä vaihtoehto on auton langaton lataus järjestelmä, jossa puhelintelineeseen on lisätty mahdollisuus langattomalle lataukselle. Applen tuotteista iPhone 8 mallit ovat varustettu langattomalla latausominaisuudella.

15. Varaosat puhelimeen

Jos olet itse puhelimien huoltamisen ystävä ja osaat käyttää YouTubea, osaat luultavasti myös tehdä perushuollot puhelimeen. Itse asiassa puhelimen huoltaminen itse on vähän kuin legojen kokoamista. Tarvitset vain oikeat osat, niin esimerkiksi näytön vaihto sujuu varmasti. Tärkeintä on kuitenkin, että sinulla on käytössä oikeat varaosat puhelimeen. Näyttö on yleisesti älypuhelimen herkin osa vaurioille, joten sen vaihtamisen opettelu voi olla mielenkiintoista ja myös taloudellisesti kannattavaa. Näytön lisäksi myös puhelimen akku kannattaa vaihtaa tarvittaessa. Vaikka akku ei olisi suoraan vaihdettava, voit oikeilla työkaluilla saada akun vaihdettua, kunhan tiedät mitä teet ja sinulla on oikeat varaosat.

16. Popsocket puhelimeen

Popsocket suojaa sormia puhelimen jatkuvalta kannattamiselta. Puhelimen jatkuva pitäminen venyttää sormia ikävästi. Eikä ihme, sillä uusimmat puhelimet voivat painaa jopa puoli kiloa. Myönnetäköön silti, että popsocket on enimmäkseen kiva lisä puhelimeen ja puhelinmaailman trendi.  Popsocketilla saat kätevästi oman puhelimen pidettyä suorassa ilman, että omat sormet tai ranne väsyisi. Lisäksi popsocket on hyvä väline silloin, jos puhelimen etukameralla kuvataan paljon videoita. Popsocket pitää puhelimen suorassa kuvauksen aikana. Popsocket hinta vaihtelee noin 15 eurosta 20 euroon.

17. Puhelinteline pyörään

Pyörän puhelinteline on retkipyöräilijän ja pyörälenkkeilijän kaveri. Polkupyörän puhelinteline auttaa puhelimen käytössä lenkin aikana, sillä kosketusnäyttöä voidaan yleensä käyttää puhelintelineen kalvon läpi. Koska pyörälenkillä taskuja ei yleensä ole, pyörän puhelinpidike pitää oman älypuhelimen saatavilla ja lenkillä mukana. Jos olet aktiivinen pyöräilijä, kännykkäteline pyörään voi olla hyvä hankkia keväisille ja kesäisille pyöräreissuille – useimmat malleista ovat myös vedenpitäviä.

18. Varavirtalähde aurinkokennolla

Powerbankkeja eri varavirtalähteitä saa myös aurinkokennolla varustettuna. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö varavirtalähde toimisi myös tavallisella USB latauksella. Aurinkokennolla varustettu varavirtalähde on hyvä valinta esimerkiksi maastoon ja mökille, jos verkkovirtaa ei ole yllin kyllin saatavilla. Aurinkopaneelilla varustettu virtapankki pitää omat laitteet ladattuina myös silloin, kun lähin töpseli on kilometrien päässä.

19. Selfiekeppi

Selfiekeppi on puhelintarvike, joka ei esittelyjä juuri kaipaa. Tämä aasialaisten turistien lempivaruste on vakiinnuttanut paikkansa myös suomalaisten reissaajien ja retkeilijöiden varusteisiin, sillä mikä olisi parempaa kuin selfiekuvan ottaminen omasta lempinähtävyydestä? Selfiekeppejä on nykyään monenlaisia, mutta perusmallit ovat hyvin helppokäytöisiä.

20. Antivirus puhelimeen

Vaikka virustorjunta ei välttämättä tule ihan ensimmäisenä mieleen puhelimen lisätarvikkeista, kannattaa antivirus ohjelmistoon kuitenkin panostaa. Nykyään etenkin Android-käyttöjärjestelmästä on tullut suosittu kohde viruksien ja haittaohjelmien tekijöille. Paras tapa suojata oma netinkäyttö on hankkia hyvä antivirus puhelimeen. Näin suojaudut tietojenkalasteluyrityksiltä ja haittaohjelmilta.

Scroll to Top